Search
Close this search box.

Geekdom at the Rand

Natural light fills the open collaboration spaces, creating a bright and inviting atmosphere.
Glass features throughout the space maintain a visual connection, promoting a strong sense of community.
Bike storage is just one of the many amenities offered in this vibrant space.
The varied furniture supports different work postures, making this space adaptable.
Geekdom's downtown location offers stunning views and abundant natural light.
A variety of meeting spaces are planned to suit different needs.

Geekdom: A historic building transformed, igniting tech synergy in downtown San Antonio.

Geekdom’s collaborative workspace in downtown San Antonio combines faithful historic preservation with a contemporary approach to workplace design. The influential incubator hub was an early attractor of entrepreneurs to San Antonio’s downtown tech district.

Geekdom
San Antonio, Texas
39,400 SF
Completed 2018

Natural light fills the open collaboration spaces, creating a bright and inviting atmosphere.
Natural light fills the open collaboration spaces, creating a bright and inviting atmosphere.

Geekdom offers tech entrepreneurs a central location to work with, and around, a like-minded community of professionals. Our approach centers on cultivating an environment within the Rand Building, playing its historical significance against modern, flexible spaces purpose-built to foster collaboration and growth. Our choices with finishes, color, and furniture reflect the community’s culture – a mash-up of laid-back informality, quirkiness, and business-minded functionality.

Beyond serving as a physical workspace, Geekdom acts as a catalyst for San Antonio’s tech ecosystem. With a mission to provide a hub for exploring ideas in entrepreneurship, technology, leadership, and creativity, the building facilitates intellectual exchange and innovation. It offers shared amenities, including community spaces for workshops or gatherings, conference rooms, and dedicated offices.

Geekdom’s design combines diverse spaces, addressing the community’s varied needs. The layout prioritizes flexibility, reconfiguring office spaces with removable wall panels that adapt to evolving startup trajectories. Design choices, including frosted film on glass partitions, balance privacy and transparency. Shared amenities and collaboration spaces solidify Geekdom’s commitment to creating an environment pulsating with connectivity and idea exchange.

Project Team

Consultants

MEP | Cleary Zimmerman

Explore More Projects